Vágólapra másolva!
Martin Withmarsh csapatfőnök szerint óriási kockázatot vállaltak azzal, hogy az utolsó percben hozzányúltak az autóhoz, bár szerinte ezek a módosítások elkerülhetetlenek voltak.

Korábban a wokingi istálló mindkét világbajnok pilótája, Lewis Hamilton és Jenson Button is élesen kritizálta az új MP4-26-os versenyautót, szerintük ugyanis az új modell nem képes felvenni a versenyt a Red Bullokkal és a Ferrarikkal.

Hétfőn Withmarsh radikális változásokat jelentett be az autó konstrukciójában, hogy így próbálják kiküszöbölni a téli szünet alatt elkövetett tervezési hiányosságokat, amelyek az elmúlt hónapok tesztjei során nyilvánvalóvá váltak.

"Azt hittem, egy rendkívül különleges kipufogórendszerrel állunk neki az idei évadnak, melynek komplexitása elegendő előnyt biztosít nekünk, de végül nem így alakult, túl bonyolultnak bizonyult a rendszer" - mondta sajtótájékoztatóján Withmarsh. "Úgy gondolom, néhány újításunkat valóban nem sikerült megbízhatóan működtetnünk, ezért kicsit visszább kell vennünk a fejlesztések üteméből" - tette hozzá.

A remények szerint immár jól működő kipufogó mellett új padlólemezt is kap az autó Melbourne-ben.

"Tudom, hogy van kockázat abban, amit csinálunk, de én bízom benne, hogy ez megtérül, és versenyképesek lehetünk Melbourne-ben" - zárta a sajtótájékoztatót a McLaren csapatfőnöke.

Forrás: AFP