Vágólapra másolva!
A Mercedes GP csapatfőnöke nem találja annyira szörnyűnek az új Pirelli gumikat, szerinte kevesebb bokszkiállásra lesz szükség, mint azt korábban gondolták.

Az új gumik már a szezon előtt rengeteg kritikát kaptak megbízhatatlanságuk, illetve gyors kopásuk miatt. Korábban olyan vélemények is napvilágot láttak, amelyek szerint futamonként legalább négy, de előfordulhat, hogy öt kiállásra is szükség lesz. Ross Brawn azonban nem hiszi, hogy ilyen sokszor kéne az autóknak a bokszba látogatniuk.

"Ha egy futam alatt négyszer kell kiállnod, akkor valószínűleg jobban megterheled a gumijaidat, mint kéne, a pluszkiállás pedig felesleges időpocsékolás" - nyilatkozta Brawn az ausztrál Melbourne Age nevű lapnak.

Brawn emlékeztetett Schumacher 2004-es "négykiállásos" győzelmére Franciaországban, ám szerinte továbbra is ritka lesz, hogy valaki ilyen sokszor hagyja el a pályát kerékcsere miatt.

"Ez nem attól függ, hogy melyik pályán vagyunk, mert néhány pályán kevesebb ideig tart egy kerékcsere, mint másokon. Ez csak a körülményektől függ. Ha az istállók úgy érzik, négy kiállással is meg tudják nyerni a versenyt, és az autóból a legjobb időt tudják kihozni, akkor láthatunk majd négykiállásos versenyeket" - tette hozzá Brawn.