Vágólapra másolva!
Ugyan Bernie Ecclestone szerint az Ausztrál Nagydíj fontos az F1 számára, könnyen elképzelhető, hogy az idei lesz az utolsó verseny Melbourne-ben.

Régóta megy a kötélhúzás az Ausztrál Nagydíjjal kapcsolatban, a versenynek otthont adó Melbourne anyagi okok miatt 2011 után nem szívesen vállalja a rendezést. A futam szerződése 2015-ig szól, Bernie Ecclestone ráadásul múlt héten azt mondta, hogy az Ausztrál Nagydíj legalább olyan fontos az F1 számára, mint Monaco.

Persze ez nem fogja megakadályozni az F1 urát abban, hogy felbontsa a szerződést, új belépők miatt amúgy is szeretne megszabadulni két versenytől. "Nagyon szoros a versenynaptár, két futamot ejtenünk kell, hogy az amerikai Austin és Oroszország beléphessen" - nyilatkozta Ecclestone.

"Ausztrália azt mondja, nem akarja a versenyt. Ha menni akar, nyugodtan mehet, a következő valamelyik spanyolországi futam lesz. Németország felváltva rendez nagydíjat, talán ez lesz a megoldás Spanyolországban is." Ecclestone egyébként arról is beszélt a napokban, hogy túl sok csapat van a Forma-1-ben, és szeretné visszaállítani a régi tízcsapatos rendszert. Különösen a Hispaniától és a Virgintől szeretne megszabadulni, mert autóik túl lassúak a Forma-1-hez.