Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone-t is meghallgatják azok a német nyomozók, akik egy 50 millió dolláros vesztegetési ügyben vizsgálódnak. Az összeget a feltételezések szerint Ecclestone fizette.

2006-ban kerültek Bernie Ecclestone cége, a CVC kezébe a Forma-1 kereskedelmi jogai. A vezért korábban azzal vádolták meg különböző német lapok, hogy ötvenmillió dollár kenőpénzt fizetett egy német bankárnak. Gerhard Gribkowsky - munkáltatója megtévesztésével - megkönnyítette Ecclestone számára a kereskedelmi jogok egy részének megszerzését, ezért cserébe kapta a tekintélyes összeget.

Bizonyítékból is előkotortak már párat az oknyomozó német újságírók, az ügyben rendőrségi nyomozás is folyik. Ecclestone-t eddig hivatalosan nem vonták be az ügybe, a nyomozók azonban most a sportág urát is kikérdezik.

Forrás: MTI

Több brit forrás is beszámolt a hírről, amelyet a már több német ügyvédet is foglalkoztató Ecclestone nem akart kommentálni. Kérdéses az is, hogy Ecclestone-nak Németországban vagy Nagy-Britanniában kell vallomást tennie.

Ecclestone és cége az ügy kipattanása óta tagadja, hogy köze lenne a gyanús kifizetéshez.