Vágólapra másolva!
Michael Schumacher szerint jól sikerült a Mercedes GP felkészülése, az autónak ott a helye az élmezőnyben.

Michael Schumacher optimista hangulatban várja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat. A hétszeres világbajnok szerint nagyszerű munkát végzett a Mercedes GP a felkészülési időszakban, néhány versenyt azonban még várna azzal a kijelentéssel, hogy a W02-es győzelemre is esélyes.

"Jó irányba megyünk. Egyértelműen" - fogalmazott Schumacher. A Mercedes GP gyengélkedéssel kezdte a tesztidényt, a múlt heti, barcelonai gyakorláson ugyanakkor Schumacher az eddigi legjobb idővel zárt az élen. "Jó pozícióban kell lennünk idén, de azzal még várnék néhány versenyt, hogy nyerő autót építettünk-e."

"Akárhogy is, ezzel az autóval képesek leszünk harcolni a legjobb helyekért, ami jó hír. A csapat nagyszerű munkát végzett." Schumacher a tavalyi, csalódást keltő idény után alig várja, hogy az idén letegyen valamit az asztalra. "Sosem gondoltam, hogy visszajövök, és minden ugyanolyan lesz, mint régen."

Forrás: Mercedes GP

"Való igaz, tovább tartott az akklimatizálódás, mint reméltem, de előre tudtam, hogy nehéz lesz, és hogy nincs garancia a sikerre. Olyan típus vagyok, akit felpörgetnek a kihívások. Egy nagyon összetett, folyamatosan változó sportágról beszélünk, amelyben nem mindig úgy történnek a dolgok, ahogy szeretnénk. Erősnek és koncentráltnak kell maradnunk, a téli szezonban éppen ezt tettük."

"Mindezekkel együtt a Red Bull nagyon erősnek tűnik, ezért úgy gondolom, hogy Sebastian Vettel kezdheti favoritként az idényt."