Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing hivatalos közleményben tudatta, hogy Sebastian Vettel aláírta új szerződését. 2014-ig állítólag ötvenmillió eurót kap a német világbajnok.

Sebastian Vettel az utóbbi hetekben nem csinált titkot abból, hogy adott esetben szívesen megfontolná a Ferrari ajánlatát. Természetesen a Red Bull nem szerette volna elveszíteni aranytojást tojó tyúkját, ezért a csapat kidolgozta Vettel új szerződését, amellyel 2012 helyett 2014 végéig köti magához a németet. Hétfőn jelentették be hivatalosan, hogy a német aláírta a hosszabbítást.

Az új szerződés négy évre állítólag közel ötvenmillió eurót (14 milliárd forintot) biztosít Vettel számára, a német sajtó szerint a fiatal német élete üzletét kötötte meg. "Ha Sebastiannak van kedve, akár tíz évig is maradhat. De neki a formáját, nekünk az autó tempóját kell tartanunk" - mondta Dietrich Mateschitz, az energiaital gyártó cég és a Red Bull Racing tulajdonosa.

Állítólag része a megállapodásnak egy úgynevezett Ferrari-záradék, ennek értelmében Vettel elhagyhatja a Red Bullt, amennyiben annak teljesítménye tartósan legyengül.