Vágólapra másolva!
A Ford kérésére F150 helyett először F150th Italiára változtatta Forma-1-es autója nevét a Scuderia Ferrari. Ez nem volt elég a Fordnak, ezért az olaszok újból megváltoztatták a nevet Ferrari 150° Italiára, de ezúttal a gúnyos üzenettel sem maradtak adósok.

Olaszország egyesítésének százötvenedik évfordulója alkalmából 2011-es autójának az F150 nevet adta a Ferrari, ezt azonban a hasonló nevű pickupot forgalmazó amerikai Ford kérésére megváltoztatták.

A jeles esemény előtti tisztelgésről nem mondtak le az olaszok, inkább megerősítették szándékukat azzal, hogy a 150 után az angol sorszámneveket jelző "th" toldalékot és a 458-as utcai sportmodellnél először alkalmazott Italia utónevet kapcsolták.

Ezzel a vitás ügyet mindenki megelégedésére lezárták, most azonban úgy tűnik, mégsem volt jó a Fordnak az angol írásmód alkalmazása, Az olaszok másodjára így az F-et elhagyták, a th-t pedig egy fok jelre változtatták, amely szintén a sorszámnevek sajátja, csak éppen az olasz nyelvben.

"Megváltoztattuk versenyautónk nevét, hogy a legkisebb kockázatát is kizárjuk annak, hogy valaki összekeverjen egy Forma-1-es versenyautót egy kisteherautóval... Úgy tűnik, az autónk neve sok autóvásárló elméjében okozott zavart az óceán túlsó partján" - írja az olasz csapat gúnyosan honlapján.

A Ferrari bejelentette, hogy nem kíván többet foglalkozni az autó nevével, mostantól a versenyre, és az 150° Italia győzelmére összpontosít.

Forrás: [origo]