Vágólapra másolva!
A Daimler AG autógyártó cég hétfőn bejelentette, az Aabar Investmenttel közösen megvette Ross Brawn 24,9%-os részesedését a Mercedes GP csapatban, amely immár teljesen a cég tulajdonába került.

A német autógyár és az abu-dzabi befektetői csoport 2009-ben vásárolta meg az akkor Brawn GP néven induló és végül konstruktőri világbajnoki címet nyert istálló 75,1%-át, a maradék továbbra is Ross Brawn és társai birtokában maradt. Most ez a tulajdonrész is a Daimlerhez került. "A többségi tulajdonrész megszerzése azt tükrözi, hogy hosszú távon szeretnénk jelen lenni a Forma-1-ben" - írta közleményében dr. Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója.

Annak ellenére, hogy a 2010-es szezon nem sikerült túl jól a csapat számára (a konstruktőrök között a negyedik helyen végeztek, míg legeredményesebb pilótájuk a hetedik helyen végző Nico Rosberg lett), továbbra sincs szó róla, hogy Ross Brawn távozna a Mercedestől. A csapatigazgató örül a vezetői rendszerben bekövetkező változásoknak, és megerősítette az elkötelezettségét az istálló mellett.