Vágólapra másolva!
Az ország vezetése ellen tüntetők úgy látják, a futam a királyi család büszkeségének számít, és ragaszkodnak a futam eltörléséhez, de az uralkodó még reménykedik.

Forrás: AFP/Fred Dufour
A jelenlegi helyzet szerint idén nem készülhet ilyen versenyfotó

"Bahrein továbbra is keresi a lehetőségét, hogy az év legjobban várt versenyét megrendezhesse" - mondta a CNN-nek Shaikh Mohammed bin Isa Al Khalifa, Bahrein gazdaságfejlesztési minisztere, aki szerint eddig egyetlen csapat sem kért kártérítést az elmaradt futam miatt.

A nagydíj helyi szponzora, a Gulf Air légitársaság megígérte, visszafizeti a repülőjegyek árát, ugyanakkor remélik, hogy a zavargások hamarosan elcsitulnak, és egy másik időpontban megrendezhetik a futamot, ez esetben pedig lehetőség nyílna a jegyek átütemezésére.

A tüntetők azonban örülnek a verseny elhalasztásának. Szerintük ugyanis a futam csak a koronaherceg méregdrága vágya volt, miközben a lakosságnak komoly anyagi problémákkal kell szembenéznie.

"Komoly kapcsolat van a felkelés és a F1 között"- mondta a 23 éves tüntető, Hasan Dhani az AP hírügynökségnek. "A futam megrendezése a herceg gyerekkori álma volt. Most azért tárgyal, hogy megvalósíthassa ezt az álmát, de engem elszomorít, hogy számára fontosabbak a gyerekkori álmok, mint a saját népe szükségletei" - tette hozzá.