Vágólapra másolva!
Jól sikerült Nick Heidfeld bemutatkozása a Renault-nál. A csapat főnöke, Eric Boullier rendkívül elégedett a német versenyző eddigi eredményeivel, és meg van győződve róla, hogy sikerült megtalálnia Kubica megfelelő helyettesét.

A jerezi tesztek során a francia istálló Heidfeld mellett a fiatal Bruno Sennát is tesztelte, ám végül a német pilóta szerződtetése mellett döntöttek, mert Eric Boullier szerint már az első néhány tesztkörrel bizonyította, méltó arra, hogy a csapat első számú pilótája legyen a 2011-es szezonban.

"Amikor Jerezben teszteltünk, hallgattam, ahogy a rádión keresztül kommunikál a mérnökökkel. Azon a reggelen félig már meg voltam győzve" - nyilatkozta Boullier az autosport.com-nak. "Kubica pótlására mindenképpen egy tapasztalt - és persze gyors - pilótát akartunk szerződtetni, aki elég határozott ahhoz, hogy a saját javaslatait is elmondja a csapattal kapcsolatban, és hozzá tud szólni a fejlesztésekhez. Ugyanakkor azt hittem, több időre lesz szüksége a beilleszkedéshez. Meglepett, hogy milyen rövid idő alatt vált a csapat elsőszámú pilótájává. Néhány nappal Kubica műtétje után a csapat főrészvényese, Gerard Lopez meglátogatta őt a kórházban, és a pótlásáról beszélgettek. Robert két nevet mondott: Heidfeld és Liuzzi"- tette hozzá a Renault csapatfőnöke.

Heidfeld február 16-án érkezett a francia istállóhoz Robert Kubica pótlására. Mint arról korábban beszámoltunk, a lengyel pilóta egy február eleji raliversenyen elszenvedett súlyos balesete miatt nem indulhat a 2011-es évadban. Heidfeld csapattársa az orosz Vitalij Petrov lesz.