Vágólapra másolva!
A 2011. évi fényezését pénteken bemutató Williams idén ismét újoncot avat: az elnyűhetetlen Rubens Barrichello partnere ismét egy aktuális GP2-bajnok, a venezuelai Pastor Maldonado lesz. Sam Michael technikai igazgató szerint a csapat remek teljesítményre számít a pilótától, de előre számolnak esetleges hibáival is.

Forrás: AFP

"Maldonado hibái fejlődését segítik majd elő" - nyilatkozta a csapat technikai főnöke a planet-f1.comnak, aki mondandójával a GP2-bajnok szezon előtti teszteken mutatott meggyőző teljesítménye mellett a pilóta február elején, a jerezi teszten történt balesetére is célzott.

A csapatnál bíznak benne, hogy idén fel tudnak zárkózni a középmezőnyből, amihez a venezuelai pilóta nagy segítséget nyújthat. Eddig elégedettek Maldonado teljesítményével, hiszen Sam Michael szerint az első pillanattól nyilvánvaló a pilóta tehetsége, aki a tesztnapok alatt összességében kiváló munkát végzett, és veterán csapattársával szemben is állta a sarat.

"Pastor újonc. Hibákat fog véteni és pár balesete is lesz, mint minden újoncnak" - folytatta a technikai vezető, azonban gyorsan hozzátette, mennyire lenyűgözte őt a pilóta érettsége. Ez részben Maldonado 25 éves korának tulajdonítható, mellyel az utóbbi évek újoncainál átlagosan öt évvel idősebb.

Maldonado elődje, a Williams csapat utolsó pole pozícióját a tavalyi Brazil Nagydíjon 23 évesen, két hónaposan és 18 naposan megszerző Nico Hülkenberg újoncként 2009-ben pont a venezuelai csapattársaként nyerte meg a GP2 bajnoki címet. Hülkenberg első Forma-1-es szezonjában pole pozíciója mellett is többször is letette az aszfaltra névjegyét, igaz, az autó nem mindig tért egyben vissza a garázsba.