Vágólapra másolva!
Nagyot változott rövid idő leforgása alatt Norbert Haug véleménye a Mercedes GP idei esélyeiről. A stuttgarti autógyár motorsport-igazgatója a minap a német sajtóban azt mondta, hogy jelenleg nincsenek az öt legjobb csapat között, legutóbbi nyilatkozata szerint viszont meglepetést vár a Nico Rosberg és Michael Schumacher által vezetett autótól.

"Mivel Barcelonában képesek voltunk az eddigieknél több kört megtenni, jobban értjük az autó és a gumik viselkedését, ez pedig a köridőkön is meglátszik. Ha továbbra is minden a megfelelő irányba halad, az ezüstnyíl meglepetést okozhat"- idézi az Auto Motor und Sport Haug legújabb nyilatkozatát, ami homlokegyenest ellentétes néhány nappal ezelőtti értékelésével.

A csapat az eddigi teszteken többször is műszaki problémával küszködött, főként néhány alkatrész túlmelegedése valamint a karosszéria ennek következtében történt módosítása hátráltatta a csapat felkészülését.

A Mercedesnél most abban bíznak, hogy az új aerodinamikai csomag komoly előrelépést hoz majd, és jelentősen csökkenteni tudják az élmezőnnyel szembeni lemaradásukat.