Vágólapra másolva!
Az Abu-dzabi Nagydíj szervezői a sűrű idei Forma-1-es versenynaptár ellenére javaslatot tettek a néhány napja későbbi időpontra halasztott Bahreini Nagydíj pótlására. Az ötletet az Egyesült Arab Emirátusok motorsportjának elsőszámú irányítója hozta nyilvánosságra, aki egyébként a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) sportszakmai alelnöke is.

Mohammed ben Sulayem szerint a belpolitikai okok miatt törölt szahíri futamot az Abu-dzabi Nagydíj és az évadzáró brazil verseny között lehetne megtartani, akár olyan áron is, hogy a Brazil Nagydíj egy héttel későbbre tolódik.

"Mi, az Abu-dzabi Nagydíj szervezői tiszteletben tartjuk az FIA döntését. Úgy látjuk, lehetséges új időpontot találni a futam pótlására. Korábban Abu-Dzabi és Bahrein megegyezett abban, hogy egymástól távol szerepeljenek a versenynaptárban, ezáltal is a lehető legjobban kiaknázva a nagydíj jelentette figyelmet. Most azonban vészhelyzetről van szó, és ilyenkor együtt kell működnünk"- idézi a The National című lap Mohammed ben Sulayem szavait. A sportvezető tájékoztatta az elképzelésről Bernie Ecclestone-t, aki nem kifogásolta a javaslatot.

Mivel Bahrein és Abu-Dzabi egy térségben van, így a csapatoknak nem jelentene túl nagy nehézséget felszerelésük átszállítása egyik helyszínről a másikra. Korábban a Toro Rosso csapatmenedzsere, Gianfranco Fantuzzi éppen ezt tartotta a legnagyobb problémának, ám a logisztikai nehézségek és az anyagi kiadások ezzel a megoldással minimálisra csökkennének.