Vágólapra másolva!
Adam Parr, a Williams F1-es istállójának elnöke a minap elárulta, a grove-i istálló abban az esetben sem utazott volna el Bahreinbe, ha nem fújták volna le a tesztet és a futamot.

"Jó döntést hozott őméltósága, a bahreini koronherceg, amikor a verseny eltörlése mellett döntött. Ha bármilyen okból kifolyólag ezzel ellentétes döntés született volna az ügyben és az illetékesek a Bahreini Nagydíj megrendezése mellett határoztak volna, nem hiszem, hogy mi kiutaztunk volna a helyszínre, és szerintem ezzel a többi csapat is így lett volna"- nyilatkozta a Williams elnöke az Autosport magazinnak.

"Elég világos volt mindannyiunk számára, hogy a jelenlétünk csak tovább rontott volna az ottani helyzeten, mivel a Forma-1 a demonstrációk és a zavargások fókuszpontja lehetett volna. Ha kiutazunk, az egész világsajtó ránk figyelt volna, és ilyen módon azt hiszem, a jelenlétünk csak olaj lett volna a tűzre"- mondta Parr.

A Williams elnöke ugyanakkor némileg szkeptikus a Bahreini Nagydíj későbbi pótlásának kérdésében, mivel szerinte az ottani időjárás és a már eddig is zsúfolt 2011-es versenynaptár is ennek megvalósítása ellen dolgozik.

"Biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent elkövet majd, hogy találjon egy dátumot a futam pótlására, feltéve persze, hogy idővel lecsillapodnak majd a kedélyek az országban. De én nem vagyok meggyőződve arról, hogy valóban sikerül majd bepótolni a futamot. A bahreini időjárás miatt a nyári hónapok eleve kiesnek a kalapból, azt követően pedig már így is elég hektikus lesz a programunk a sok ide-oda utazással"- vázolta fel kétségeit a Williams-elnök.

Időközben az Abu-Dzabi Nagydíj szervezői már elő is álltak egy megfontolandó javaslattal a Bahreini Nagydíj pótlására: szerintük az év elején elmaradó futamot az Abu-Dzabi Nagydíj utáni hétvégén, vagyis november 18. és 20. között ideális körülmények között megrendezhetnék a szahíri pályán. Így a nyári időjárás már nem jelentene veszélyt a verseny megrendezésére, Abu-Dzabi és Bahrein közelsége pedig az utazás fáradalmait és költségeit is minimálisra csökkentené.