Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban már többen kritizálták a Lotus Renault GP vezetőségét, amiért engedték ralizni Forma-1-es pilótájukat, Robert Kubicát, aki másfél hete súlyosan megsérült egy raliversenyen. Niki Lauda szerint egyedül Robert Kubica hibáztatható azért, ami vele történt.

"Semmi értelme nincs annak, hogy a munkáját és az életét ilyen veszélynek tegye ki. Ésszerűtlen volt? Egyértelmű, hogy igen"- nyilatkozta a háromszoros F1-es világbajnok, Niki Lauda a SpeedTV munkatársának.

"Gondoskodnia kell arról, hogy el tudja végezni a munkáját. Márpedig az ő munkája a Forma-1. Egyedül őt lehet hibáztatni azért, ami vele történt. Muszáj volt ezt tennie? Nem!"- ostorozta tovább a már két műtéten átesett és egyre jobb állapotba kerülő Kubicát, aki szerdán ismét kés alá fekszik.

A Lotus Renault GP csapatfőnöke, Eric Boullier azt mondta a baleset után, hogy Kubicának a szellemi feltöltődéshez szüksége van a ralira, maga a pilóta pedig úgy véli, a rali által jobb pilóta lett az elmúlt években. Lauda ezen véleményekkel sem ért egyet: "Ez nonszensz. A ralizásnak semmi haszna nincs az F1-ben. Két különböző sportágról van szó"- zárta le a témát az osztrák legenda.