Vágólapra másolva!
A Mercedes motorsport-igazgatója meglehetősen borúsan látja a Forma-1-es csapat jelenlegi helyzetét. Norbert Haug szerint ugyanis, ha a hétvégén rendeznék az idei első futamot, Schumacher és Rosberg sem tudná beverekedni magát az első tíz közé.

Az MGP W02-es autó megbízhatósága az eddigi tesztek során korántsem volt tökéletes, ráadásul hűtési problémák miatt a tavalyi konstruktőri bajnokság negyedik helyén záró istállónál módosítani kényszerültek a karosszériát. Haug és az egész csapat bízik benne, hogy az új aerodinamikai csomaggal már valóban közelebb kerülhetnek az élmezőnyhöz, és esélyük lehet a dobogós helyek valamelyikére.

"Tudjuk, hogy az autónk jelenleg nem elég jó az első tízhez, de nagyban hátráltatott minket, hogy néhány alkatrész túlmelegedése miatt lyukakat kellett vágnunk a karosszérián, ráadásul Nico KERS (kinetikus energia-visszanyerő rendszer) nélkül ment"- beszélt a Mercedes GP nehézségeiről az Auto Motor und Sport által idézett Norbert Haug.

A brackley-i gárda hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher sem fogalmazott meg túlzott elvárásokat az idei autóval kapcsolatban, amikor azt mondta, legfeljebb a futamgyőzelem lehet a céljuk az előttünk álló szezonban.