Vágólapra másolva!
A zavargások miatt elhalasztott Forma-1-es szezonnyitó verseny, a Bahreini Nagydíj szervezőinek majd csak akkor kell fizetniük a jogdíjat Bernie Ecclestone-nak, ha valamikor később megrendezik a futamot. A sorozat jogtulajdonosa szerint egy ilyen váratlan helyzetre nem lehet felkészülni, ezért nem is verheti el a port a bahreini szervezőkön. 

"A díj, ami normál körülmények közt esedékes, nem fizetik meg. Nem követelek tőlük pénzt egy olyan futamért, amit meg sem rendeztek"- nyilatkozta a Daily Telegraph hasábjain Bernie Ecclestone, aki ezúttal tehát meglehetősen engedékeny volt.

"Ez igazán váratlan dolog volt. Talán csak egy földrengéshez hasonlítható - egy hónappal ezelőtt ezt még senki sem láthatta előre"- folytatta az üzletember, aki azt is leszögezte, hogy amint pótolják a futamot (reményei szerint idén is lesz Bahreini Nagydíj), természetesen bevasalja a jogdíjat, ami a hírek szerint mintegy 40 millió dollár.

"Végtelenül szomorú, ami Bahreinben történt, de egy hónappal ezelőtt még mindenki a versenyre készült, akkor még semmi probléma nem volt. Ha újra minden békés lesz - reméljük, hogy az lesz -, akkor megkeressük a módját a verseny pótlásának"- mondta Ecclestone.

A bahreini futam elhalasztása miatt március utolsó hétvégéjén, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik a 2011-es Forma-1-es szezon.