Vágólapra másolva!
Hétfőn hivatalossá vált, hogy nem a Bahreini Nagydíj lesz az első az idei Forma-1-es világbajnoki évadban, mert az országban zajló erőszakos események miatt a verseny biztonságos megrendezése nem garantálható. A hírt nem fogadták kitörő örömmel a sorozat szereplői, de egyetértenek a döntéssel.

A tavalyi évben remek szezont produkáló és a világbajnoki címre az utolsó futamig esélyes Mark Webber szerint a halasztás nem fogja befolyásolni az erőviszonyokat. Az ausztrál pilóta az Autosportnak nyilatkozva elmondta, a Red Bull Racing készen állt volna a versenyzésre Szahírban.

"Őszintén szólva valószínűleg mindegyik csapatnak szüksége van még egy kis időre, függetlenül attól, hogy milyen helyzetben van. Úgy vélem, mi abszolút felkészültünk rá, hogy két hét múlva versenyezzünk, így viszont lesz plusz tíz napunk. Nem hiszem, hogy ez a két hét nagyban befolyásolja a melbourne-i futam végeredményét" - vélekedett Mark Webber, aki hozzátette, már nagyon várta a bahreini idénynyitót, de annak is örül, hogy hazájában kerül sor az idei első futamra.

Egyetértett a bahreini szervezők döntésével a Williams elnöke, Adam Parr is. A brit szakember azt mondta, hogy nyilvánvalóan mindenki számára csalódást jelent a halasztás, de a jelenlegi körülmények között ez volt az egyetlen értelmes lépés. "Várjuk a melbourne-i szezonnyitót, és azt is, hogy az arra alkalmas időpontban visszatérjünk Bahreinbe" - kommentálta a szahíri teszt és futam törlésének hírét csapata közleményében Parr.

A Marussia Virgin istálló F1-es újonc pilótája, Jerome D'Ambrosio szerint szomorú, hogy ilyen dolog megtörténhet, de a bahreini helyzet rendeződése jelenleg fontosabb, mint a Forma-1-es futam.

"Az egyetlen, amit mondhatunk, hogy szomorú látni, ami ott történik, és nem miattunk, hanem az ottani emberek miatt. Ez nem az én döntésem. Ha az emberek, akiknek dönteniük kellett, a mi érdekünkben így határoztak, nem az én feladatom véleményt mondani róla. Csak annyit mondhatok, nagyon szomorú látni a tévében, hogy mi történik" - nyilatkozta a gpupdate.net tudósítójának a barcelonai teszt helyszínén D'Ambrosio.