Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld elmondása szerint már néhány hónapja közel került hozzá, hogy a Lotus Renault csapat versenyzője legyen, igaz, akkor még arról volt szó, hogy Vitalij Petrov helyére érkezhet az enstone-i gárdához. A csapat vezetése azonban végül Petrov mellett döntött, amiben vélhetően nagy szerepe volt az orosz pilóta mögött álló tehetős támogatói körnek.

A helyzet azonban Kubica súlyos ralibalesete miatt megváltozott, és így a komoly F1-es rutinnal rendelkező Heidfeld a lengyel pilóta helyére került az idei évnek nagy reményekkel nekivágó istállóhoz.

"Nagyon jól ismerem a csapatnál dolgozó embereket, mert a 2010-es idény során beszéltem velük arról, hogy 2011-re hozzájuk szerződöm. Csalódott voltam, amikor a tavalyi év végén nem folytatódott az együttműködés a Sauberrel, de szilárdan hittem benne, hogy a pályafutásomnak még nincs vége, ezért a tél folyamán keményebben edzettem, mint valaha"- mondta a Sport Bild újságírójának Heidfeld, aki azt is hozzátette, furcsa érzés lesz Kubicát helyettesíteni, hiszen több mint három évig csapattársak voltak a BMW-Saubernél.

A harminchárom éves német pilóta gyorsan hozzászokott a Lotus Renault autójához, és remekül szerepelt a jerezi teszteken. Az eddig F1-es futamgyőzelem nélkül álló Heidfeld abban is bízik, hogy idén végre megtörik a jég, és a dobogó legfelső fokán is ünnepelhet valamelyik futam után.

"Hosszú távon továbbra is az a célom, hogy világbajnokságot nyerjek. Nem tágítok ettől"- zárta elszántan Nick Heidfeld.