Gyerekeivel a kocsiban büntetőfékezett az M85-ösön, a másik autóban egy terhes nő is ült - videó

Vágólapra másolva!
Közúti veszélyeztetéssel és garázdasággal vádolnak egy férfit, aki az M85-ösön büntetőfékezett.
Vágólapra másolva!

Egy férfi még 2023 szeptemberében az M85-ös autóúton közlekedett Győr felé, vele utazott felesége, két gyermeke és egy barátja is. Menet közben konfliktusba került egy másik autóssal, aki állapotos feleségével együtt utazott.

A férfi végül az autóút dupla forgalmi sávjának megszűnése előtt megelőzte a másik autót, majd ott, ahol a forgalmi sávok egy sávra szűkülnek, indokolatlanul és hirtelen állóra fékezett, úgy, hogy a mögötte haladó éppen csak meg tudott állni. A többi közlekedő csak az útpadkára lehúzódva tudott elmenni a két álló autó mellett.

A férfi dühösen ki is szállt az autójából, a sértett felé indult, aki nem mert kiszállni. A férfi még kiabált a kocsi mellett és egyszer a tetejére is rácsapott, majd visszaült a saját autójába, és elhajtott a helyszínről.

A férfi saját családja testi épségét, valamint a másik sofőr és állapotos felesége testi épségét is közvetlen veszélynek tette ki, valamint közösségellenes, erőszakos magatartással keltett riadalmat. Az ügyészség közúti veszélyeztetés és garázdaság elkövetésével vádolja a férfit. Vele szemben a halmazati szabályok alapján akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható, emellett az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt határozott időre tiltsák el a járművezetéstől.