Három magyar motorossal rajtol a vb-sorozat

Vágólapra másolva!
Április első hétvégéjén indul a motoros gyorsasági világbajnokság - három magyar indulóval. Az Aprilia címvédő csapatánál igyekvő Talmácsi Gábor február végi bukása után jól van, legutóbb Mugellóban tesztelt, Tóth Imre és Lénárt Péter Hondával versenyez, először Szuzukában. A Japán GP-ig géposztályonként bemutatjuk a mezőnyt, először a 125-ös "érdekelt" kategóriát.
Vágólapra másolva!
Talmácsi és az Aprilia


Talmácsi legutóbb Mugellóban tesztelt, 20 fokos meleg és napsütés fogadta a versenyzőket. Gábor elmondta, hogy a motor beállítása most már csaknem 100%-ban sikeres volt, de még néhány apró művelet hátra van, főleg az első futóműnél akad még beállítanivaló. Talma leggyorsabb köre 2:02:9 perc volt, ez is bizonyítja, hogy a február végi bukásakor szerzett sérülései már nem akadályozzák abban, hogy Szuzukában bizonyíthasson.

Lénárt és a Honda


A 2003-as világbajnokság műsora
1Április 6.Japán GPSzuzuka
2Április 27.Afrikai GPPhakisa Freeway
3Május 11.Spanyol GPJerez
4Május 25.Francia GPLe Mans
5Június 8.Olasz GPMugello
6Június 15.Katalán GPCatalunya
7Június 28.Holland GPAssen
8Július 13.Brit GPDonington Park
9Július 27.Német GPSachsenring
10Augusztus 17.Cseh GPBrno
11Szeptember 7.Portugál GPEstoril
12Szeptember 20.Brazil GPRio de Janeiro
13Október 5.Csendes-óceáni GPMotegi
14Október 12.Malajziai GPSepang
15Október 19.Ausztrál GPPhillip Island
16November 2.Valenciai GPValencia

A mezőnyről a motogp.com listája alapján annyit tudni, hogy a világbajnok Vincent a KTM-nél folytatja, csapattársa az egykor szintén legjobb olasz Roberto Locatelli.

Capirossi sebességi rekordot döntött/sport/automotor/20030318capirossi.htmlTalmácsi Gábor Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=27466Tóth Imre Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=34283Rossi ötödik vb-címére hajt/sport/automotor/20030401rossi.html

A Derbinél spanyolokat vetnek be Emilio Alzamora és Jorge Lorenzo személyében, az Aprilia Racing Worldnél az olasz Gino Borsoi és Alex de Angelis San Marinóból húzza a gázt.

Erősnek tűnik az egyaránt spanyol Pablo Nietóval és Hector Barberával felálló Master-Aspar Team, ne feledkezzünk meg a Telefonica Movistarról sem a hispán Daniel Pedrosával.

Az olasz Lucio Cecchinello (Safilo Oxydo Race LCR) és a japán Juicsi Ui (Sterigalda Racing) neve sem cseng rosszul. Manuel Poggiali (San Marino) feljebb lépett a 250-be.